Hopp til innhold

8 tips for fine skiopplevelser med barna

1. Mål

Sett et hyggelig mål for turen. Gjerne en fjelltopp, et ustiktspunkt, en bålplass, ei markastue med vafler, eller lignende. Skeasy gir økt rekkevidde og flere alternativer. Med Skeasy kommer alle fornøyde frem, og fornøyde hjem.

2. Forberedelser

Det tar gjerne en del tid å bli klar for tur med barn. Man trenger ekstra klær, mat og drikke, skiutstyr, sitteunderlag og så videre. Da er det bra om turen varer i mer enn 20 minutt. Med Skeasy i sekken, kan turen fortsette selv om minsten går lei, eller det kommer noen lange oppoverbakker.

3. Opplevelser

Legg opp til korte enkle turer, med hyggelige innslag. Lag et bål, ta med god mat og drikke. Skeasy er lagringsvennlig og bagasjevennlig. Den er lett å ta med på buss og bane. Fin til miljøvennlige nærturer. I tillegg får man den med på stolheis, som noen kan ta til løyper på fjellet. Ambisjonene økes etter hvert som alle blir mer rutinert på forberedelser og skigåing. Det skal være gøy.

4. Rasteplass

Lag en god rasteplass, der man sitter godt, og er i lé for vinden. Velg gjerne sted med utsikt eller en lysning i skogen. Legg ski og staver på snøen med sitteunterlag oppå. Tramp en grop foran ski og staver til beina. Da sitter man godt. Det er også hyggelig med en lévegg bak av snøblokker, om man tar seg tid til det. Spark av snø på skoene, og ha tørre votter og lue. Slå floke og hopp litt, om man er kald.

5. Bål

Bål er alltid populært. Ta gjerne med ved hjemmefra, dersom det ikke er lett å finne på tur. Noe smått, og 3-5 kubber er ofte nok. Tennbriketter er lurt i tillegg til fyrstikker. Ta hensyn til vindretning når bålet plasseres. Lag et underlag til bålet av greiner, granbar eller steinheller dersom bålet ikke kan plasseres på fast underlag, men på snø. Når snøen smelter, forsvinner bålet nedover, og det brenner dårlig med mye røyk.

6. Aktiviteter

Lek med barna underveis og ved stopp. Observér omgivelsene med fantasi, figurer i skogen, skyer, fugler, lyder, spor og så videre. Skihopping, snøhule, igloo, bål, flaske-aking (lag en renne med svinger og hopp, og send en flaske i renna), klatring i trær.

7. Samvær

Tilpass tempoet etter hvem som er med. Med Skeasy er det ikke lenger minstemann som styrer tempoet hele tiden. Det gir større glede for alle som er med, og gjør det mulig å planlegge turer med andre som ikke har små barn, eller barn i pulk.

8. Varighet

Turen skal være en positiv opplevelse, Etter en trasig turopplevelse, går det gjerne lenger tid før man går ut på en tur igjen, enn om forrige tur var super. Slutten på turen huskes gjerne best. Med Skeasy i sekken er man sikret en fin slutt på turen, og en god opplevelse.