Hopp til innhold

Brukertips

Montering på ski

Anbefalt metode er først å vippe ut setestøttene, deretter klipse i skiene som for en vanlig skisko. Sett deretter Skeasy på bakken og fest tupp-plata på skituppene. Åpne deretter hendlene på de nederste hengslene, ta i de øverste hengslene, og reis opp ryggen i en bevegelse. Lås deretter hendlene på de nederste hengslene igjen. Unngå å få snø i mekanismen. Se video under «Sikkerhet og bruk».

Låsing av taustrammer

Dersom stramminga av tupp-plata blir slakk etter hvert, kan den låses bedre ved å slå en løkke rundt taustrammeren som vist på video nedenfor.

Plassere barnets skistaver

Det beste er å ta stavene i egen ryggsekk. Dersom du ikke har den muligheten, kan stavene henges på Skeasy som vist nedenfor. Pass på at de er godt festet, og kjør forsiktig for å ikke falle på stavene.

Kjøring i lange bratte nedoverbakker

Stå bak eller på siden og hold i håndtakene på den høye ryggen. Oppmuntre barnet til å bidra med bremsing.

Bruk og lagring av Skeasy-posen

Skeasy legges i posen med tynneste enden først (hengslene med rød knapp). Skeasy-posen kan brettes sammen og legges i lommen i ryggen på Skeasy.

Løfting av Skeasy

Løfting etter trekktauet når barnet sitter i Skeasy, kan løsne tupp-plata. Ta heller tak i plata og skituppene samtidig og løft.

Stramming for de korteste skiene

I noen tilfeller kan det være vanskelig å stramme mot de korteste skiene. Da kan man trekke det hvite tauet 10-15 cm ut av frontplata, og lage en ny knute. Fordel gjerne på begge sider, så det blir to korte løse ender istedenfor en lang. Endene kan kuttes, men det kan være greit å spare på lengden inntil man skal bruke Skeasy på lengre ski.