Hopp til innhold

Hun hadde en god grunn til å ikke følge rådet om en kort tur

I påsken 2019 fikk vi et hyggelig innlegg på Facebook-siden til Skeasy fra Tanja Wang, om at hun og datteren Emilie på 3,5 år hadde vært på tur mot Galdhøpiggen, og at Skeasy reddet turhumøret.

Vi ble imponert, men samtidig litt overasket over at Skeasy ble brukt på såpass krevende turmål. Vi tok derfor kontakt for å få vite litt mer om dem og hvordan det gikk. «Klart jeg kan fortelle om turen» sier den sporty mammaen fra Ski, og fortsetter:

Etter en overnatting på Juvasshytta skulle vi på skitur. Dagen startet med en god frokost, smøring av matpakke og oppfylling av termos med kakao. Været var supert med strålende sol, og vi skulle starte fra Juvasshytta.

Jeg var ikke godt kjent i området, og spurte betjeningen på Juvasshytta om råd da turen skulle planlegges. De anbefalte en tur til Isdammen med 3 åringen. Det er vel en tur på 100 m. Men vi hadde hele dagen og valgte brekanten nedenfor Galdhøpiggen som mål. Det skulle være vårt toppturmål. Det er ca 3 km med 200 høydemeter stigning. Vi bare startet å gå med x antall avtaler om kakao-pauser, sier Tanja med et smil, og fortsetter:

Det gikk fint å komme til topps med en motivert 3 åring som ble heiet frem av alle rundt oss på turen. Mot slutten var kakaoen tom og Skeasy ble tatt frem. Det var enorm lykke at man kunne sitte på skiene. Det kom godt med over det litt lange strekket mot brekanten, som for små barn gjerne blir litt monotont. Men da vi var nesten oppe, valgte hun å gå sjarmøretappen mot brekanten på ski.

På en liten topp ved brekanten hadde vi matpause, snakket med andre på tur og koste oss i sola. Det var første lange tur på ski, så jeg visste ikke hvor mye lenger det ville være stas å gå. Vi stoppet derfor ved breen. I ettertid tenker jeg at med Skeasy kunne vi faktisk også ha krysset breen. Det var fint vær og nok snø til at man kunne gå uten tau.

Etter hvilen i de flotte omgivelsene var det på tide å snu tilbake. Føret var veldig hardt og skarete, så turen ned igjen var en utfordring. Bremsing nedover var ikke like lett for Emilie, og hun ville ha tilbake Skeasy. Den ble montert på skiene hennes og hun satte seg oppi. Jeg kjørte den foran meg som en spark. Lett å bremse og komme trygt ned bakken.

Vi brukte rundt 4 timer på turen og både jeg og Emilie storkoste oss.
Skeasy var helt avgjørende for at vi valgte å legge ut på denne turen. Jeg hadde ikke startet på denne turen uten. Den var helt nødvendig for en god avslutning på turen. Heldigvis var det rask levering på Skeasy så det gikk greit å bestille på kort varsel, sier Tanja, og tenker tilbake på de hektiske dagene før påske.

Tanja gjorde seg noen erfaringer, og deler gjerne følgende tips til andre som vurderer en lignende tur: Ikke vis fram Skeasy før du må ;-). La den ligge i sekken. Ute av syne, ute av sinn. Den er veldig populær! Skeasy er lett å ta med, og det er veldig kjekt å kunne variere mellom stol og ski.

Et tips er også å sjekke bruksanvisning og brukertips på skeasy.no, slik at tilpasning til skibredde og montering og stramming på skiene blir bra. Men den er veldig enkel og grei, sier Tanja, og avslutter med å anbefale Skeasy på det varmeste. Så får man langt mer ut av turen enn 100 meter til en dam.

Vi endte opp med 6 km og flere høydemeter enn planlagt, og kom helt til målet og tilbake i godt humør. Emilie gikk på skitur til brekanten på vei mot Galdhøpiggen i en alder av 3,5 år. Det er noe å være stolt av!